Matlamat utama saya menulis adalah untuk berkongsi pengetahuan dalam bentuk pengurusan dan motivasi untuk pembangunan diri dan kerjaya.
Ingin juga mencurahkan pengetahuan yang ada secara ringkas, mudah dan pantas memandangkan sesetengah individu kurang berminat membaca bahan bacaan(buku) yang tebal dan merimaskan.
Sekadar menyumbangkan sesuatu untuk di manfaatkan sebelum nanti saya di jemput ke SANA.

Buku

Buku

Friday, November 25, 2011

Yong Peng Ultraman

Lama tak menulis. Cik Fame dah call tanya risau tak sihat. Thank you so much. Tengah menulis entri , call Cik Fame pun masuk. thank you so much. Panjang umur mudah mudahan.

Memang seronok attend dinner Higashifuji. Thank you for inviting Value Guide members. We are very happy to be there. Tak dapat nyanyi lagu Jamal ha ha ha tak pa tapi dah standby hari tu kalau kena panggil. Anyway Masterji suka pada tema malam tu, Hawaian Nite. Pakai baju Mat Bunga lagi. No worry as I must be adaptable to my customer request.

Cik Fame malam tu hebat dengan pakaian Hawaian. Dah hampir tak cam, ingatkan artis jemputan masa jumpa di lobby. Anyway thank you so much.

Pada adik Aishah, thank you berikan komen pasal diari. Bagus ya. Kecik kecik lagi dah pandai gunakan diari pengurusan. Dah besar nanti boleh jadi Manager. Insyaallah.

Hari ini entri pasal group propel di Yong Peng. Value Guide berada disana untuk program Managing Employees Performance and Discipline.

Wow ! best dan participation dari staff di situ amat cemerlang. Semuanya boleh menjawap soalan yang diberikan walaupun sipi sipi saje.

Hilang rasa penat mengajar dan travelling. Gembira bersama mereka. Macam macam identiti yang hadir. Pada peserta handsome yang Masterji gelarkan Ultraman pasal rambut sama fashion, entri kali ini ditulis sempena nama pena anda Yong Peng Ultraman.



Masterji bersama semua jejaka jejaka tampan dan jelitawan jelitawan propel di bilik latihan.



Siapa nak duit ni? "Action speaks louder than words" Boleh buat sekali aje trick ni pasal duit betul nanti kopak Masterji. ha ha ha



Master Q Puan Saniyah Kadir berlari bersama peserta yang sedang mengejar untung nasib masing masing " Mana Botak Chin, Mana tu , mana ni..."



Habis jahanam. Game communication. Masterji terpaksa alihkan muka ke arah lain kerana nak tahan gelak. Perbualan antara Suhaimi abang ceria dan Ayie body builder tentang message. Habis lintang pukang jadi message berkenaan. Ali bawak lori. Lori bawak tanah. Nasib baik tak Lori Bawak Ali dan Ali bawak tanah. Kah kah kah...lain bunyi message lain yang di transferkan pada rakan rakan. Hancus....


Panca Sitara! Ha ha ha..Abang Nazli and the group Katak Power kena denda pasal performace and discipline tak ada team work. Encik Nazli seorang ketua yang amat rajin dan smooth segala susun aturnya. Thank you Encik Nazli. Game attack attack attack.




Geng Kamikazi, alias Kercing, kena denda lagu Bunyi Gitar. Hebat! dah kena denda pun masih ceria. Masterji pun pening kepala. Confius.



Geng Katak Power jadi juara overall! De gedek gedekkk...Di tengah tengah tu simbol class, Abang Ultraman! Handsome.



Para peserta dan Value Guide. Abang Suhaimi tu pandang kat mana tu...ada yang lebih menarik ke...ini mesti teringat kisah pusing tiang..ha ha ha.



Peserta yang berjaya merebut dan bertindak panatas merebut wang dari tangan Masterji Diapit oleh dua orang tenaga pengajar Value Guide.



Cik Lira , hebat nama nya macam mata wang Italy. A sharp and cunning accountant!


Value Guide Training Consultant bersama Encik Nazli dan Shukri yang belum kahwin lagi. Seorang pemuda yang budiman dan baik.

Pada Cik Lisa Suri hani alias Suriana, thank so much for your great preparation ya. Jangan lupa pada nama yang Masterji berikan ya...

Abang Amir, Ayie, Saipuddin, Nordin Ahmad, Ultraman , Hidzir Pengarah Urusan dan lain lain lagi, thank you so much ya. Di harap kita akan bertemu lagi. Selalu lah berhubungan ya.

2 comments:

Noor Jahan said...

Salam Masterji..

Wah...kali ni lama betul 'break'...tak apalah..sebab busy ye. Bagus tu...suka saya lihat gambar2 semasa latihan di Prophel. Jangan lupa next month training di Port Klang....

Semoga Value Guide terus maju....

~~eiYLa ♥ aJieaCuJa~~ said...

best dgr citer Dr en.ultraman ttg masterjie...

semoga trus berjaya!!!!