Matlamat utama saya menulis adalah untuk berkongsi pengetahuan dalam bentuk pengurusan dan motivasi untuk pembangunan diri dan kerjaya.
Ingin juga mencurahkan pengetahuan yang ada secara ringkas, mudah dan pantas memandangkan sesetengah individu kurang berminat membaca bahan bacaan(buku) yang tebal dan merimaskan.
Sekadar menyumbangkan sesuatu untuk di manfaatkan sebelum nanti saya di jemput ke SANA.

Buku

Buku

Friday, December 31, 2010

Ready! Aim! Fire!


Pasukan Malaysia buat pertama kalinya telah berjaya menjuarai Piala AFF Suzuki 2010. Yes! Tahniah dan kita dapat cuti. Tambah lagi satu hari untuk kita menghabiskan masa dengan keluarga. Timming yang cantik. Dapat lah kita berjalan bersama keluarga atau membeli persiapan sekolah anak anak. Nak cari bas sekolah ke, nak cari taska ke, nak cari bag sekolah ke, esok boleh guna. Guna kan lah dengan baik. Tiada jaminan kita masih hidup pada cuti tahunan sekolah tahun hadapan maka guna kan lah dengan baik dan pahat lah seberapa banyak kenangan dengan anak anak dan keluarga.


Alhamdulillah syukur, pada tahun ini, Masterji dapat juga mencapai agenda untuk melaksana kan blog ini. Sebenar nya ia adalah salah satu agenda tahun 2010. ada sebanyak 126 entri. Harap semua entri berkenaan dapat lah memberikan kita bersama sama panduan hidup yang baik dan juga pengetahuan yang berfaedah. Terimakasih pada semua sokongan dan masa yang di berikan. Untuk peminat yang baru menjadi member , Cik Lilly Kamaruddin, terimakasih banyak kerana sudi mengikuti dan menyertai blog ini. Welcome and give us some good sharing.

Tahun ini sudah hampir menutup tirai. So, apa nak buat tahun depan ? Apa agenda, apa haluan, apa target tahun 2011? Hah ! jangan biar kan masa berlalu begitu sahaja. Do something , at least one important thing. Come on guys. Bagi yang dah veteran macam Masterji ni, ayuh, cuba fikir kan apa nak buat. Late start up but happy ending. Betul tak Pn Noor Jahan ? Boleh! Pasti boleh!

Tutup tirai 2010 dengan pencapaian, kemuliaan dan nilai murni. Buka tirai 2011 dengan doa yang baik, usaha yang sungguh sungguh dan nilai diri yang bersih, berperikemanusiaan, dan daya saing yang tinggi.

Anda boleh, saya boleh dan kita boleh!


Bila masuk tahun baru, ramai yang berazam, READY, AIM, FIREEEE....tapi ada juga yang READY, AIM, ....and no fire.
Bila nak fire, tak pasti. Silap hari bulan, tangguh ke tahun 2012 dan seterus nya macam tu lah rutin nya.

In my experience , I noticed 2 levels of people with regards to READY, FIRE , AIM:
1. They plan, they strategies it and do it!
2. They plan, they talk and no action at all!

Most important is start to do it. There is no solid success formula in the world, if there is many would have been rich, and even we fall in between of the procees of achieving, stand up back and learnt from mistake and move on.

So, READY, AIM AND FIRE!....,

Pada semua rakan rakan, pengikut blog and all my beloved students, Thank you for your support. Happy New Year.
Pn Noor Jahan, Encik Azaman, The One, Pn Sonia, Brader Naz , Pn Noorsiah and many others, thank you and wish you all a very Happy New Year and may 2011 a year of Success!

Don't forget Masterji. Aha....

Wednesday, December 29, 2010

HERE I AM : REPEAT!


Apa khabar pembaca sekalian ! Harap semua peminat dan pembaca berada dalam keadaan yang sihat dan sejahtera.

Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk kita membuka buku baru. Tahun baru, dan kalau boleh adalah pencapaian baru ya.

Akhbar Utusan Malaysia semalam melaporkan salah satu punca penceraian rumahtangga yang terbesar adalah kerana Facebook. Aduh berat sekali penangannya. Benar benar jadi Face Red. Pernah Masterji komen dalam entri sebelum ini. Apa pun tujuan teknologi berkenaan bagus demi komunikasi mungkin cara kita melaksanakannya harus berhati hati.

Satu cerita motivasi yang menarik daripada akhbar Berita Harian minggu lepas. Seorang yang berumur 50 tahun mahu berubah!

Hari ini kita belajar dari seorang Pengawal Keselamatan tentang misi, usaha , berani, dan tidak putus asa. Beliau tidak mahu peluang rugi begitu sahaja tanpa mencuba. Encik Shamsuddin Rejab berumur 50 tahun, dari Taman Ara Indah, mengambil semula peperiksaan PMR. Kali pertama adalah pada tahun 1975. Beliau kehilangan sijil yang pertama. Kehilangan sijil berkenaan membuat kan beliau sukar untuk memohon jawatan yang lebih baik selepas menjadi pengawal keselamatan selama 20 tahun.

Walaupun keputusan nya tidak cemerlang, tetapi kini beliau ada sijil. Beliau berjaya keluar daripada perangkap hidup Merry Go Round! Tahniah.

Umur bukan penghalang untuk kemajuan. Beliau juga seorang individu yang berani malu! Untuk berjaya kita harus mengikis rasa segan, malu dan takut takut.

Pn Noor Jahan, quote yang menarik, ONE THAT WE CAN'T RECYCLE IS WASTED TIME! Benar.

Time is money. Wasting time is wasting money.

Pn Noor Jahan, apa azam tahun depan ya? Ha ha ha. Kalau promotion jangan lupa belanja minum ya. Thank you.

Monday, December 27, 2010

Good Morning


Of course you wish your Boss good morning every working days and sometimes we plan and initiate time to wish our big people good morning as to check their moods or let them notice that you are around. That's good.

But do you do that to any other people in your organization? Of course to your subordinates but how about others? People in next department, security guards and sweepers in the company. Sometimes we don't right?

We need to have this in practice, JBN, JUST BE NICE!. It's a small investment but it has big impact. Just Be Nice to anyone may sometimes bring you out from problems, or helps you for someting. You may have big positions in the organization but you may not have good skills in repairing car during breakdowns but it was to your suprise when you re stuck at the road side and your company sweeper saw you and fixed your problems! It' all because of you done JBN to him, when you never fail to say good morning to him! He takes it as a respect! You got him by feeling and not by big titles.

I had watched one good movie pertaining to JBN. The best movie with regards to Human Relations skills. The movie title is MUNABAI MBBS. Hindi movie. My advised is that to any Managers or especially HRM Managers to watch the same movie. A Medical student who had approached every patients and employees in the Hospital with hug, manners and good words. A different methods.

He made it! He became legend! The biggest achievements from him was really themerdeous! One of the patient has been hospitalized for many years ,couldn't walk and move at all. Paralysed! But it has later became a remarkble moments when the patient started to move and then later walk perfectly after meeting him and of course it was all due to his JBN methods. Every one in the Hospitals were his! They love him, respect him , trusted him and the Hospitals working practices and cultures finaly changed from high bearaucracy system to more Human Approach.

There's another real life story with regards to JBN.
Interesting and important.

Charles Plum, a U.S. Naval Academy graduate, was a jet pilot in Vietnam. After seventy-five combat missions, his plane was destroyed by a surface-to-air missile. Plum ejected, parachuted into enemy hands, and was captured, spending six years in a communist prison. He survived the ordeal and now lectures on lessons learned from that experience.

One day when he and his wife were sitting in a restaurant, a man from another table came up and said"You're Plum! You flew jet fighters in Vietnam from the aircraft carrier Kitty Hawk. You were shot down!

"How in the world did you know that? Asked Plum.
"I packed your parachute and prepared it before you fly" The man replied.
Plum gasped in surprise and gratitude. The Man grabbed his hand and said,"I guess it worked!"
Plum assured him, "It sure did. If your chute hadn't worked, I woulnd't be here today."

Plum couldn't sleep that night, thinking about that man. He wondered how many times he might have seen him and not even said " good morning" or "how are you" or any other greeting words. Because Plum was a fighter pilot , the other man was just a sailor.

Well, at least , a good morning wish. Remember that. Every people you meet, every workers you work with, show them that you respect them. JBN Daily. Just Be Nice! At least a good morning wish!

Pn Noor Jahan, thank you for your comments. Ya makin rancak menulis sekarang. 2011 is my important year. Tak lama lagi 2011, kan. I had my agenda for 2011. Insyaallah , I will go for it. "Future is not for us to decide but we can plan and adapt"- Masterji.

Alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Alang alang mendaki gunung biarlah terus sampai ke puncak kalau jatuh bangun lah dan daki semula. Kalau tak sampai ke puncak, seberapa tinggi yang boleh. Tekad saya tahun depan Pn Noor Jahan. Mungkin kata kata Encik Azaman itu benar, Universiti of Hard Knox. Saya harus cuba.

To Haji Zul, thank you for your comments in 90% completed. Penyelia aktiviti kebersihan di sekolah ya. Yes, make schedule first. You are professional. Good. I will sent it over to you. Haji Zul lets, keep in touch ya. Refer to my previous notes on Rock Star. You ada kualiti itu. Thank you.

Kepada yang lain, terimakasih kerana membaca blog ini. Saya dan anda , kita sama sama belajar ya.


Memandangkan hari ini kita belajar sweet greetings maka marilah kita mendengar dari Mohd Rafi, Gulaabhi Ankhen..mata mu yang manis.

Saturday, December 25, 2010

I'M BACK!

Hidup seperti putaran roda, kadang di atas dan di bawah. Jatuh dan bangun. Ada yang berjaya dan terus konsisten sehingga nafas yang terakhir. Ada yang berjaya , jatuh dan gagal sehingga nafas yang terakhir dan ada juga yang berjaya , gagal dan bangun semula, They make a good come back!

Yes, sometimes for those who had been very popular before and no longer now, you still have the chances to make a comeback. Make a perfect one! When you are at the top previously , you've been very busy too. Many people were with you to share your popularity, and possible also your assets. But when you go deep under the water like sub marine, they suddenly missing ! Those days they had plenty of time for you and when you're sub marine, they have plenty of excuses for you!

When you are solid, beautiful, and young, many heart takers and killer bees will be around you, but as you are reaching old, many of them disappeared and you find yourself sitting down alone, and lonely. No more luxury cars waiting to pick you up, no more macho man ringing your cell phone and no more heartbreaking words wished to you. It 's gone.

But you can make a comeback , don't die before your death! If it is not with your previous success point, you would comeback with another success results. A new image, a new personality, a new idea, and believe it or not, your comeback may be stronger than before!

Carlos Santana would be a good example. I believed , many of us had listened to his great Black Magic Woman song.
Superhits! A Breakthrough! Santana mania ! Guitar Virtuosa ! Santana believes in the power of music, that "sound," as he puts it, "rearranges the molecular structure of the listener". Black Magic Woman had till now a popular song. The beat , the voice and the music were awakening and make us flying high.

Black Magic Woman , shape up our cha-cha-cha dancing skills. You remember that don't you. Ha ha ha. Me my self, till now still got the song with me. Bringing me back sometimes to my past.

But do you know that Carlos Santana had could not even get a recording contract in 1990's? Even after his best selling of Black Magic Woman in early 70's. From 1974 up to June 1999 , Santana had no success to match his previous hits!

"Some twenty - five years after falling out of the limelight, at age fifty - two, Santana made Supernatural in 1999. His new album. Sold more than twenty-five million copies, Supernatural dominated the grammy Awards, winning eight categories : Best record, best album, best pop duo/group with vocals, best rock instrumental performance and best rock album."
- From Extraordinary Comebacks.

Supernatural album hits were, Smooth and Maria Maria.

"Oh Maria Maria,
She reminds me of a west side story,
Growing up in Spanish Harlem,
She's living in the life just like a movie star,

"Oh Maria Maria,
She fell in love in East L.A,
to the sounds of the guitar, yeah, yeah,
Played by Carlos Santana"..


Smooth,
"And it's just like the ocean under the moon,
well it's the same as the emotion that I get from you,
You got kinda loving that can be so smooth,
Yeah give your heart make it real,
Or else forget about it!

So for those who think that you are gone, please review back and make a perfect comeback. Don't border of what people around you said, but you know yourself better! So comeback!

Terima kasih pada semua pembaca dan peminat. Thank you to Aris, my student who called me early in the morning for 90% sharing yesterday. (entri semalam ). Aris said , all the moment he was looking for this solutions. It's ok Aris, use it. Leap foward .

To Dr Az, thank you for calling. Yes! Of course, a Doctor also has to make schedule. Ha ha ha and you can visualize the number of surgeries you will do this month or next month.

Pada Jack Separuh my friend, anda pasti tersenyum bila membaca entri ini. Ada iras Carlos Santana lah ya...ha ha ha. Ada memang ada tapi Carlos Santan lah.....ha ha ha. Ini revenge yang hari tu punya pasal Zirafah. I'll meet you in KL later.

The One ; Your favourite song, Black Magic Woman. One day, you do the guitar part and I do the singing part.What say you, hahahahhahaaa...

And to all friend, happy holiday and Merry Christmas.

Let's listen to the magic song, Black Magic Woman.


Thursday, December 23, 2010

90% Completed !


"Siapa in charge kerja tu hah "?
" Alamak ,... tak clear lah benda nie".... ,


"Bila nak siap kan projek ni huh"? ,
"Bulan depan kot".....


" Err...Abu, Boss tadi soal aku , apa yang kita dah buat bulan ini dan macam mana kita achieve plan bulan depan , apa nak buat ya"? " Err...aku dah verbally explain kat Boss, plan kita bla, bla , bla, bla, bla......, Tapi dia kata, Tak jelas dan tiada unsur pengurusan, Tak nampak apa yang aku dah buat dan tak faham apa priority aku". "Aduhai, leceh lah macam ni, Abu rasa kau, Bos kita ni buta ke, tak nampak kita buat apa"?

" Ah Tong hah, Ini rumah renovation bila boleh siap huh?"
"Sudah lama lah.."


Ayat ayat biasa yang kita dengar dan keluhan setengah setengah pekerja atau customer.

Apa sebenarnya yang patut kita buat? Bagaimana harus kita visual kan kerja kerja kita dan progress berkenaan kerja kerja tersebut?

Mesti lah Boss marah kerana kita bercakap secara verbal, tak nampak data tak nampak progress tak nampak kita buat apa dan adakah kita terlalu sibuk.

Jawapannya ialah , : SCHEDULE atau JADUAL kerja.
Buat Schedule dalam bentuk summary selama sebulan. Tulis kan kerja kerja anda dan letak tanda anak panah sampai bila kerja itu akan berlansung dan tamat. Dan jangan lupa letak nama Person In Charge sekali untuk setiap tugas atau pun project.

Aha... baru lah jelas kan sekarang. Bos akan tahu berapa banyak kerja yang kita ada untuk bulan berkenaan dan priority kita serta effort kita terhadap jadual berkenaan.

Bukan sahaja untuk Bos kita, malah kita sendiri pun akan lebih jelas. Prinsip saya ialah, SCHEDULE MAKES OUR JOB 90% COMPLETED AND THE REST 10% BALANCE IS JUST TO EXECUTE IT!

Ini yang dikatakan Organizing
Ini yang di katakan Time Management,
Ini yang di katakan Evidence of work,

"Your schedule is the best Barometer for work measurement ,...Too many people talk a good talk, and talk is cheap,.."
- Robin Sharma.

Therefore talk is okay but with schedule. With 5W + 1H.
What, Why, Where, When, Who and How!

Same thing with your mision set up. Having mision is good but make schedule to achieve it and commit to your schedule.

So please do it and with schedule 90% of your job completed!

Pada komen Cik Fame, Pn Noor Jahan, even from far, I give thumbs up for your company 5S and two Thumbs up for your leadership!

Pembaca yang lain, terima kasih kerana sudi membaca blog ini.

Wednesday, December 22, 2010

KISS

KISS ! Apa tu....maksudnya KEEP IT SO SIMPLE.
Hari ini Masterji nak cerita pasal Customer Service pula. Kadang kadang ada prosedur kita yang menyusahkan customer. Patutnya Customer harus melalui proses yang mudah.

Prosedur yang menyukarkan customer akan membuatkan jumlah pelanggan menjadi kurang dan imej kita tercemar.Tidak perlu menunggu lama dan tertanya tanya serta tercari cari.

American Automobile Association.
The American Automobile Association came up with this fine example of simplicity. Get your cell phone service from organization and it comes with "AAA Button" Forget about looking up the number if your car breaks down : just push the button and you're connected.

Mudah bukan. Simple is always the best.

Burger King Corporation Burger King Corporation is testing an array of improvements in a new restaurant located in Reno, Nevada. It features automatic doors for easy carry - out, transparent bags to help reduce order errors, computer activated and controlled broilers that cook the food when it is ordered ( not before ) and surprise - drive - thru video screens that show the items that you've ordered.

Aha! Best bukan. Semua nya jelas dan mudah untuk customer.

"I am the world's worst salesman; therefore , I must make it easy for people to buy."
- F.W. WOOLWORTH.

To me:
Customer is the one who pays our salary ! Our Pay Roll Department and salary slip sources!

Thank you to all comments given.
Komen pasal semalam Thumbs up banyak pertanyaan. Harus di visualizekan jaguh dan bukan jaguh dengan tujuan kebaikan dan kemajuan!

Pn Noor Jahan, thank you for your dinner sharing. Memang adat biasa kalau bekerja dengan orang Jepun ni. Sewaktu menunggu hidangan dinner, dari masa terbuang, harus ada sesuatu agenda yang boelh mendatangkan faedah walaupun sebanyak 20 % sahaja. Nice quotes dalam entri See Your Dream.
" VISION WITHOUT ACTION IS A DREAM,
ACTION WITHOUT VISION IS JUST SIMPLY PASSING THE TIME,
ACTION WITH VISION IS MAKING A POSITIVE DIFFERENCE!'

Yes! Hebat petikan di atas ini terutama, action without vision is just simply passing the time!. Thank you.

Pada Encik Azaman, ha ha ha, driver kita tu bukan saya. Belum lagi. Nanti bila saya beli, saya akan datang Johor, kita round round kat sana dan makan dekat tepi laut berhampiran dengan Grand Blue Wave Hotel. Hotel yang agak kerap saya gunakan bila ada latihan di sana.

Haha ha, saya suka apa yang Encik Azaman katakan. In your dream sahaja lah...confirm tak jadi. Benar, harus di kelihatan kan dan ada action. dan jangan malu bila orang memperlekehkan nya, eleh...dalam mimpi sahaja lah.
The Wright Brothers mencerita kan impian mereka untuk membuat Kapal Terbang, ramai yang gelak.

The One,thank you for your comment in Teddy.
Benar kan, Encik Azaman ketika itu mentor bagi ramai orang.
Banyak juga soalan yang di tujukan pada anda ya...
University of Hard Knox dah jelaskan. Satu benda bagus yang saya belajar dalam komen awak ialah, Scoldings is an education! Mahal ayat tu.

Your reply to Cik Sonia was in line with what she pointed out in her comment about quiting. If Quiting is good FOR advancement , why not! Thank you for sharing good quotes and motivating words, "I love your comments "..you make us to share more. Encouraging and not limiting..you had learned well in OB.

Anyway pada pembaca yang lain, terima kasih saya ucapkan pada anda dan kesudian anda menatap blog ini. Terima kasih.

Tuesday, December 21, 2010

Thumbs Up




Apa perasaan anda apabila di jemput ke pentas untuk mendapat penghargaan? Sudah pasti gembira dan bangga. Hadiah satu hal tetapi yang paling penting ialah naik stage terima hadiah. Orang kata, fuhh ...awak naik stage lah...

Seminggu tak rasa lapar. Ha ha ha. Bercerita tentang penghargaan ini, ada bermacam cara yang boleh kita buat. Banyak cara yang kreatif boleh kita gunakan. Wang salah satu cara memotivasikan pekerja tetapi ia akan meningkatkan kos. Ada banyak cara lain yang boleh kita buat dan boleh memberikan impact.

Sebagai contoh ;

At the Citibank in Oakland , customers ( and other employees ) can reward and thank employees with Thumbs - Up Certificates, which the recipient can exchange for merchandise. " Thumbs - Up is flashy and fun", says Charlene Belitz, employee reward and recognition programs manager. Early in the program, many workers were so pleased by the recognition the certificates stood for that instead of redeeming them immediately, they proudly displayed them on their walls"
Hah! kan bagus idea tu. Kita boleh extend kan sedikit. Bukan sahaja pada individu malah pada department yang berjaya mencapai KPI dengan cemerlang. Visualize the team achievements! Mana mana department yang tak achieve, pressure sikit, letak gambar thumbs down! Mesti perubahan akan di buat segera. Kalau tak nak gambar thumbs down mungkin gambar gambar lain.

Terima kasih pada semua komen yang di berikan untuk entri entri sebelum ini. Pagi ini dapat sms dari seorang pembaca, kata dia dapat goal picture seperti yang dicadangkan dalam entri semalam. See Your Goal.
Visual kan dream anda.

Seorang lagi peminat , call Masterji kata dah print out gambar kereta yang diminati dan akan tampal kat rumah dan tempat kerja.
Bagus tetapi jangan sekadar picture sahaja, jadikan picture itu sebagai realiti!

Mesti ada impian, visualkan impian dan burulah impian berkenaan.



Monday, December 20, 2010

See Your Dream


Hah ! Tahun nak bertukar lagi. Tahun baru 2011. Apa macam? Tahun ini punya azam sudah berjaya di capai? Ada yang sudah dan ada yang belum. Apapun kita harus ada azam, misi ataupun target untuk tahun 2011.

Bagi yang masih tercari cari dan mengikut arus, stop, think and decide sekarang. Where we want to go? Bak kata Pn Noor Jahan dalam komennya di entri "Teddy":
"Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending".
I love the above quote. Thank you for Cik Fame. You had given those late comers a new idea to speed up.

For those who felt you are wasting time with your current activities, unsafe and at the moment is in the trap of Merry Go Round kind of environment , may follow what Cik Sonia had commented in " Don't Quit". Quit and invest in new thing and direction for 2011.
" A Quiter Never Wins, and A winner never Quits"... Depends on situation, Sometime to win, we have to quit and we lost for not quiting, Quit is an action and a kind of communication"... From Sonia.

I fully agreed. Benar, juga kat Cik Sonia tu.

Kalau tengah bercampur dengan budak dadah atau manusia-manusia yang bisa membuatkan hidup kita hancur atau yang sakit jiwa atau yang moralnya rendah, lebih baik kita Quit. Kalau tak Quit , kita akan terus quit from the world. Kadang kadang when we Quit , people may realize what had they done to us. It's a good message, it's communication!

Thank you Cik Sonia. Lama tak baca komen. Good comment. Powerfull! Thank you for your ISO Management support. Banyak membaca ya.

Any way, today one thing that I would like to share with all of you, sometimes having dream only is not enough. Make it visual. Visualize your dream so that, it will motivates and encourage you to go for it quickly.

Make picture of your dream! Display the picture of dream! See it every day! In office, at home and in your car or inside your wallet!

Nasa , first they make picture of their dream to put man on the moon! In 1995, John Assaraf created a vision board and put it up on the wall in his home and office! Caryl Kristensen and Marilyn Kentz better known as "The Mommies" had a goal book with pictures before their dreams come true!

Easy. It's easy. Kalau nak pakai Mercedez, apa yang patut kita buat sekarang . Pakai baju kot, tali leher, bawak bag James Bond dan pinjam kereta kawan Mercedez dan rakam gambar anda!. Lepas tu tampal gambar tu di mana mana yang strategik. Tiap tiap hari tengok dan tanya dalam hati bila lagi? Kalau boleh tampal kat siling so sebelum tidur tiap tiap malam boleh tatap.

Kalau nak kejar gadis impian atau lelaki impian , tampal gambar mereka kat mana mana. Pastikan anda masih bujang , kalau tidak , ha ha ha sendiri jawap....

Kalau anda punyai impian satu hari nanti akan mendapat bayaran sebanyak 1 ratus ribu ringgit atas kejayaan business anda, maka buat lah sekeping cek seakan akan cek yang anda terima daripada mana mana customer! Simpan cek itu dan tatap lah bila ada masa dan tanya bila lagi.

Setiap impian harus di visualkan, supaya kita boleh lihat. Ada perbezaan bila kita visualkan.

Thank you for all previous comment. Entri Don't Quick dan Teddy punyai banyak komen. Teddy menghiris jiwa.

Saturday, December 18, 2010

Teddy


Douglas Mcgregor pakar motivasi mengatakan pekerja terbahagi kepada dua golongan, X and Y. Beliau terkenal dengan teori berkenaan, Theory X and Theory Y.

Secara asasnya, pekerja yang berada di dalam kategori X adalah yang malas malas belaka, hard core, dan bermasalah, serta kaki ponteng dan kaki bakar (provocateur). Pekerja yang berada dalam kategori Y terdiri daripada yang rajin, pantas dan berdikari.

Tetapi terpulang kepada faktor kepimpinan pemimpin yang memimpin kedua-dua kategori ini. Kalau kena dengan cara yang betul dan membina, pekerja yang dalam kategori X boleh ubah ke kategori Y dan sekira nya kepimpinan kurang berkesan maka yang dalam kategori Y boleh ke kategori X.

Entri hari ini mengisahkan Teddy. Siapa Teddy? Benar, kalau kena gayanya , yang berada dalam kategori X boleh jadi Y. Sebagai pemimpin , kebolehan kita dalam menjadi penggerak amat penting. Kadang kadang kalau anda seorang penyelia yang hebat, anda bisa mengubahkan karektor seorang pekerja yang paling bermasalah menjadi seorang pekerja yang paling di hormati malah pekerja berkenaan bisa menjadi seorang yang terkenal dan ternama dalam organizasi berkenaan!

Teddy seorang murid yang berada di dalam 5th Gred elementary school, cikgunya bernama Mrs Thompson. Teddy ketika itu seorang murid yang kelihatan unpleasant, kotor, murung dan kelihatan malas.Mrs. Thompson watched Teddy and noticed that he didin't play well with other children, that his clothes were unkempt, and needed a bath. Mrs Thompson would actually take delight in marking his papers with broad red pen, making bold Xs and then putting a big F at the top of his papers. Di anak tirikan. Di dalam otak Mrs Thompson, Teddy is gone. Budak hancusss.Murid yang tak perlu di berikan perhatian. Buang karen dan masa.

Satu hari, semua guru kelas diharuskan melihat perkembangan setiap murid berdasarkan rekod pencapaian mereka dari tahun satu. Mrs. Thompson tidak dapat mengelak untuk mengenepikan rekod Teddy.

Komen tahun satu , guru kelas Teddy :
"Teddy is a bright child with a ready laugh. He does his work neatly and has good manners..he is a joy to be around."
Komen cikgu tahun dua, guru kelas Teddy :
"Teddy is an excellent student, well liked by his classmates, but he is troubled because his mother has a terminal illness, and life at home must be a struggle"
Komen cikgu tahun tiga, guru kelas Teddy,
"His mother's death has been hard on him. He tries to do his best, but his father doesn't show much interst, and his home life will soon affect him if some steps aren't taken."
Komen cikgu tahun empat, guru elas Teddy,
"Teddy is withdrawn and doesn't show much interest in school. He doesn,t have many friends and sometimes sleep in the class".
Mrs Thompson membaca dan baru menyedari apa yang telah berlaku pada Teddy. "Poor ..Teddy " katanya. Mrs Thompson berasa malu pada diri nya.

Satu hari ketika, hari jadi guru. Semua murid mempersembahkan hadiah yang berbalut cantik, kemas dan nampak mahal bersama ribbon. Di antara hadiah hadiah berkenaan, terletak satu bungkusan hadiah yang buruk dan kotor. Koman dan tak ada ribbon.

Mrs Thompson selepas membuka hadiah lain, kini sampai pada bungkusan hadiah yang kelihatan buruk itu. Nak tak nak, beliau harus buka kertas hadiah tersebut. Memeranjatkan! Kertas buruk itu membaluti seutas rantai tangan yang banyak batunya telah tanggal dan sebotol minyak wangi yang telah di pakai dan tinggal separuh. Itulah hadiah daripada Teddy. Pemberian Teddy itu di ketawakan oleh murid murid lain. Nampak hina.

Mrs Thompson memakai gelang tersebut dan menyemburkan sedikit isikandungan dartipada botol minyak wangi tadi pada tubuh nya. " It's pretty"... katanya sambil memakai gelang yang kebanyakan batunya telah tiada.

Teddy menunggu sehingga waktu persekolahan tamat. Berjumpa dengan Mrs. Thompson dan berkata " Mrs. Thompson, today you smelled just like my mom used to". dan Teddy berlalu. Selepas semua murid pulang, mata Mrs. Thompson digenangi air, menitis air matanya . Bagai sembilu menghiris jiwa. Terlalu terharu dan sedih.

Semenjak hari itu, Mrs. Thompson berikrar, " Instead of teaching , I must also make them success". Beliau memberikan fokus pada Teddy, mengasuhnya dengan sempurna dan berikan perhatian yang lebih.

Teddy menjadi lebih cepat. Menjelang akhir tahun Teddy adalah salah seorang yang yang murid yang paling bright dan menjadi "Teacher's pet".

Mrs. Thompson menerima nota kecil daripada Teddy, mengatakan Mrs. Thompson was the best teacher he ever had in his own life.

Teddy berpindah ke sekolah menengah. Selepas enam tahun satu lagi nota kiriman daripada Teddy " I HAD FINISHED MY HIGH SCHOOL AND YOU WAS STILL THE BEST TEACHER IN MY LIFE".
Teddy ke kolej. Selepas empat tahun satu lagi nota kiriman sampai pada Mrs. Thompson :
" I WOULD SOON GRADUATE FROM COLLEGE WITH HIGHEST HONORS, AND YOU WAS STILL THE BEST AND FAVORITE TEACHER I EVER HAD IN MY WHOLE LIFE"
Dan selepas empat tahun lagi, satu lagi nota kiriman daripada Teddy pada Mrs. Thompson :
" I'VE GOT MY BACHELOR DEGREE, AND DECIDED TO GO A LITTLE FURTHER, YOU ARE STILL MY BEST TEACHER I EVER MET".
Dan nota itu punyai tandantangan yang sedikit panjang kali ini : Theodare F. Stoddard, M.D.
Teddy dah jadi Doctor!!!

Beberapa tahun selepas itu, satu surat di kirimkan pada Mrs. Thompson dari pada Teddy. Teddy menerangkan yang beliau sudah kehilangan bapanya dan ibunya sudah lama meninggal. Beliau akan berkahwin dan ingin menjemput Mrs. Thompson menjadi mengambil alih tempat ibu nya sebagai wakil pengantin lelaki. Mrs. Thompson begitu gembira dan menerima nya dengan hati yang terharu dan terbuka.

Pada majlis perkahwinan berkenaan, Mrs. Thompson hadir dengan cara yang menyentuh perasaan. Beliau hadir dan mengenakan gelang pemberian Teddy dahulu dan jenama minyak wangi yang sama,memakai gelang yang batunya banyak yang hilang.Bagai sembilu...

Mereka berpeluk dan menitiskan airmata. Kata Teddy pada Mrs. Thompson "Thank you Mrs. Thompson, for believing in me, thank you so much for making me feel important and showing me that I could make a difference. "

Mrs. Thompson menjawap sambil menitiskan airmata "Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn't know how to teach until I met you "...."You are now, Dr Teddy Stoddard"

Satu kisah benar yang terjadi di sebuah sekolah . Sometimes you need to invest in other people. Pick up someone and make he or her success. It's your success too. A leadership like what Mr Azaman commented in my previous entry Mountain Top "Leaders are responsible to develop before punishing". Sometimes you need they need a personal touch.

Masterji had make a few Teddy in life. Tak banyak tetapi ia satu kenangan manis. Dan setiap insan yang telah saya jadikan seperti Teddy, cari dan jadikankanlah Teddy lain ya.

Encik Azaman, the above may suits you as well, most of the time you called your downline adik, and we call you Abang Man. It's taking away the position gaps. You talk to some of us like your own bloods. Thank you.

"Most people have some hopes in their life and they just need to be nurtured by someone in pointing to the right way"

Yang dalam kategori X pasti berpindah ke kategori Y. It's how we being the superior play our role!



Terima kasih untuk komen Don't Quick.

Encik Azaman, terbeliak bijik mata saya dengan The One baca "University of Hard Knox". Aisey men...terrer nya ayat tu. Ya you are right. Kalau I masuk U dulu , I don't think I 'll be like today. Kadang kadang hidup U- Turn ni memberikan kita kejayaan yang lebih daripada One Way Street. The One akan komen kemudian. Dia masih demam terperanjat dengar perkataan Universiti Of Hard Knox. Ha ha ha. But don't forget, Bang Man, your movie is coming somewhere next year, Don. Smart, Sharp and Smooth.

Pn Noor Jahan atau Cik Fame kita, Ha ha ha, I tergelak baca your comment. "Nape Masterji tinggi " ha ha ha macam Zirafah ya. Ha ha ha. Betul tu ramai yang cakap macam tu. Cik Sonia pun sama gelak kan entri tu.

Benar zaman ini, anak anak di besarkan dengan jiwa dan semangat yang lembut. Tidak kental. Tidak boleh berdikari kadang kadang. Kita perlu ubah. Mereka harus lebih kental daripada kita memandangkan cabaran hidup hari ini lebih keras. Thank you Cik Fame. Tempoh hari jumpa sewaktu lunch, saya dapati senyuman Pn Noor Jahan masih seperti dulu penuh aura. Cuba juga belajar membina senyuman yang menarik tetapi belum pass lagi setakat ini. Well, Fame is still Fame. Puas berlatih tak dapat juga.

The One, aisey men..." A QUITER NEVER WINS AND WINNER NEVER QUITS"...you taught me new words man. Nampak nya anda semakin berpandangan jauh. Saya terjumpa Lecturer anda, saya tanya "How's my boy doing " dia kata you punya paper banyak gred distinction. Syabas The One. A repairman like you now is going to be on Par with Manager Level. Go on. Jawap apa yang Encik Azaman tanya dalam entri dia ya. Thank you for harta kekal adalah ilmu yang kita turunkan pada orang lain. Teruskan menulis dan berkongsi pandangan dalam Blog ini, agar kita, Pn Noor Jahan, Encik Azaman , Cik Sonia, Brader Naz, dan semua lain yang berikan pandangan dalam blog ini, dapat menurun kan ilmu pada yang lain. Sekurang kurang nya, kita pernah mengajar yang lain ke arah kemajuan.

Ingat Teddy dan jangan lupa ada ramai Teddy di luar sana ya.


Thursday, December 16, 2010

?


"There are only two possible outcomes to a decision made today
regarding your future: it will either bring you closer to your desired destination or push you further away from it"

Terima kasih untuk semua komen yang diberikan.

Entri Don't Quick membuatkan Jack Separuh berjaya mendapat laluan mengusik saya.

Dia kata saya tinggi macam zirafah. Ha ha ha.

Tak pa Jack, kaki Zirafah panjang tau. Berlari pun dia menang, berjalan pun dia menang, semua dia menang.
Zirafah jenis "COOL"., tak kecoh kecoh tak macam spesies lain. Zirafah nampak tertib. Ha ha ha. Yang lain nampak menyeramkan dan kecoh satu kampung bila bersuara. Ha ha ha. Thank you Jack for making jokes.

Thank you for all the comments given.

Encik Bakri, nice meeting you today. Hebat betul ya restoran mamak kat Mydin Melaka ya, staff yang mengambil nasi dan lauk kita bergaya habis. Skill sungguh. Telur rebus di sungkit dengan sudip dan di lambungkan ke dalam pinggan makan di antara jarak yang jauh. Macam Rajni Kanth pulak membaling rokok ke bibir. Lupa nak bawa camera hari ini. Lain kali I akan rakam gambar nya. Thank you for the meeting today.

Pada pembaca yang lain, terima kasih kerana setia dan sudi mengikuti blog Masterji.

Tuesday, December 14, 2010

Don't Quit


Di kalangan kumpulan haiwan, zirafah adalah haiwan yang paling tinggi. Bagi yang berpengalaman membawa anak-anak melawat zoo, pasti akan mengalami pengulangan pertanyaan "kenapa zirafah tinggi".

Nak tahu bagaimana ibu zirafah membekalkan pengetahuan dan kemahiran kepada anak yang baru di lahirkan? Nampak kejam dan brutal. Tetapi itulah persiapan yang penting. Latihan yang kental, lasak dan sukar dapat membuatkan kita manusia menjadi kuat, lebih yakin dan berjaya.

Gary Richmond dalam bukunya "A view from the Zoo" telah menceritakan bagaimana zirafah mengajar anaknya yang baru di lahirkan.

Selepas anak itu di lahirkan, ibu zirafah akan merendahkan kepalanya untuk melihat dan mengecam rupa anaknya. Selepas lebih kurang seminit, ibu zirafah akan meloyongkan kakinya yang panjang dan menendang anaknya melayang dan jatuh. Ibu itu menunggu dan melihat. Apabila anaknya masih belum bangun, ibu zirafah tadi akan melakukan sekali lagi . Proses berkenaan di lakukan berulang kali sehinggalah anaknya mampu berdiri. Aduhai, perit betul macam tu. Kalau kena kat kita macam mana ya Encik Azaman. Ha ha ha.

Kenapa ibu zirafah berkenaan melakukan demikian?
She wants it to remember how it got up. In the wild, baby giraffes must be able to get up as quickly as possible to stay with the herd, where there is safety. Lions, hyenas , leopards, and hunting dogs all enjoy young giraffes, and if the mother didn't teach her calf to get up quickly and get with it, it'd be easy prey.
Dalam kehidupan manusia, kita juga akan melalui banyak ujian yang susah dan mencabar. Kita perlu kuat.,Perlu hidup berdikari, Perlu tabah, perlu bangun semula selepas jatuh . Jatuh dan bangun balik. Never Quits. Pepatah Jepun ada mengatakan "fall seven time, stand up eight!"

Kesusahan dan keperitan adalah guru yang baik. Problem make us genius! Ingat bukan. Itulah di katakan "exceptional people." They are knocked down but they stand up back!

"A man is not finished when he is defeated. He is finished when he quits" The choice is simple ,"you can either stand up and be counted, or lie down and be counted out" Make the right choice.
Ingat ya, bagaimana kejamnya ibu zirafah memperkenalkan dunia pada anaknya.



Thank you for all the previous comment.

Encik Azaman, saya tergelak baca orang gelisah tunggu time nak present dalam meeting. Present untuk di belasah bukan untuk di bina. Ha ha ha. What to do, that is why sometimes Imai labelled meeting is part of Muda. Ynag kena belasah sedih dan yang sedang menunggu giliran akan berasa sakit perut dan mengurangkan agenda presentation ataupun tak berani nak mengeluarkan isu sensitif. Kawan yang tengah present tengah maut, silap haribulan dia pun kena. Maka lama lama meeting berkenaan hanya ada perkara yang baik baik dan bukan perkara yang terpenting.
Very good.

Pn Noor Jahan, I like your 30 minutes meeting rule. Bagus. I'll quote that for my future training and also me personally. Hait, Jahan Ji.

The One, your komen, tu benar dalam Mummy and Daddy. Kita harus menjadi pemimpin. Apabila ada sikap seperti itu ramai orang lain yang boleh kita jadikan berkualiti. Jadikan tanggungjawap. Mentor kita jadikan kita berjaya. Tapi sampai part kita, siapa yang kita boleh bina?

Part Masterji dah buat tu. Terima kasih. Bukan sahaja The One , malah ramai yang Masterji saran kan belajar dan baiki diri kita. Ada juga kata nanti tapi tak ada pullstop. In your case, you proceed and I still remember what you told me," Ok , I m going for education and show that I will be your close competitor!". Remember that? It is good. So now burn someone else, provoc someone else that they can go better, At least one person that you make make he or she success that you are really someone man! Go , finish your journey first than make another The One and Only.

Sekurang kurang nya bila kita mati, akan ada yang menyebut si arwah lah yang suruh aku pergi sambung belajar.
Arwah lah yang mengajar aku berdiri, bercakap, berfikir dan bergerak ke hadapan.
Mulia rasa nya selepas pemergian kita, ada yang mengatakan begitu ,
Dan awas jangan sampai, si arwah lah yang mengajak aku pergi ke Kelabul Malamni, Kelab Malam daaa. (Sekarang Karaoke kot).

Of course , not everyone is perfect but how long can we live with that "STATEMENTS". Carilah jalan untuk mendekatkan jarak kita pada kesempurnaan. Mencari kebaikan itukan wajib.

Monday, December 13, 2010

Right Here Waiting For You.

Right here waiting for you. Ingat tak kat mana dengar perkataan ni? Tentu masih ingat ,bagaimana merdunya alunan suara Richard Marx mendendangkan lagu Right Here Waiting For You. Suaranya seakan tepat untuk lagu tersebut. Manis bukan ketika itu.

Bukan nak cerita pasal Richard Marx tapi cuma hari ini nak cerita pasal perihal seorang suami yang menghantar mesej pada isteri nya; Right Here Waiting Here For You. Hah! Jangan tak baca, mesti baca ya. It's about Effective Communication.

Seorang suami yang ingin bercuti ke satu negara. Negara berkenaan sedang berada dalam musim panas, Suami berkenaan merancang membawa isterinya bersama. Isterinya bersetuju tetapi pada ketika itu , isteri nya menghadiri mensyuarat di tempat lain. Maka mereka bersetuju untuk bercuti di negara berkenaan dan suami akan pergi dahulu. Isterinya akan datang kemudian, mungkin sehari selepas ketibaan suaminya.

Suami berkenaan sampai ke destinasi dahulu. Benar , negara berkenaan sedang berada dalam musim panas. Suami tadi sampai seorang diri. Isterinya akan datang kemudian. Happy si suami tadi. "Wow best nya "... kata hati Suami tadi.

Suami tadi pun tanpa berlengah check in di sebuah hotel. Setibanya di dalam bilik, beliau terus membuka laptopnya dan ingin menghantar e mail pada isterinya yang beliau sudah sampai dan bagaimana keadaan di tempat percutian berkenaan.

Apabila email sudah sudah siap di taip, suami tadi mencari alamat e mail isterinya. Terlupa di mana ia menyimpan kertas berkenaan. Dengan menggunakan apa yang dia ingat dalam memori nya, maka e mail berkenaan pun di hantar keluar. Malang nya email berkenaan terkurang satu huruf. Maka email tersebut tidak sampai pada isterinya tetapi telah sampai ke seorang wanita lain yang baru menjadi balu atas kematian suaminya sehari sebelum . Bermaksud, hari ini email tu sampai , suaminya baru meninggal semalam.

Lantas wanita yang baru menjadi balu itu pun membaca e mail tersebut. Haru biru jadinya!
When the grieving widow checked the e mail contents, immediately scream loudly, and fell to the floor in a dead faint. At the sound, her family rushed into the room and saw a note on the computer screen. Nak tahu kenapa balu wanita ni rebah dan terperanjat , baca nota dibawah ini yang tertera di skrin komputernya :-

"Dearest wife,
Just got checked in. Everything's prepared for your arrival tomorrow.
P/S : Sure is hot down here."

Kesian wanita itu. Lelaki tadi telah menghantar email pada wanita yang salah. Wanita malang itu adalah seorang balu yang baru kematian suami sehari sebelum dan menyangka e mail itu datang dari suami nya dari kubur!

Therefore, communication is important. Make sure you received, do , deliver right information to or from the right person at the right time!

Terimakasih untuk semua komen yang di berikan untuk entri di hujung minggu, Jom meeting dan Blue Ocean. Thank you.

Semalam Masterji terbaca dalam paper, Fflem Don part 2 dalam proses pengambaran. Yes! Encik Azaman kena tontonlah nanti ya.

Ingat ya, right here waiting for you...,

So we listen to the same song...Richard Marx.



Sunday, December 12, 2010

Blue Ocean


Competitor! What u need to do with them? Don't make the rivals, make them irrelevant! - BLUE OCEAN STRATEGY(International Best Seller)

Dakwat biru bermakna profit dan dakwat merah memberi erti kerugian. So drive your organization to blue ocean. When?
Now!!!!
Do it now!
Before your competitor make you swim and struggle in red ocean!
Thank you for all comment given. Nice meeting the Coconut gang from MIHRM again.
Brader Nas, you became smarter now, syabas!!


Jom Meeting....


"Jom pi meeting.... "
Ayat biasa yang kita dengar. Bila pergi meeting macam macam yang kita bincangkan. Ada yang ikut agenda, ada meeting yang tiada agenda dan ada meeting yang lari dari agenda dan ada juga meeting yang di pertengahan baru nak fikirkan apa agendanya.

Macam macam ragam boleh kita perhatikan dalam meeting. Yang menguap, yang matanya tertumpu pada kita tapi otaknya entah ke mana, yang asyik main HP, sms sana sini, phone ringing tak henti henti , ada yang merajuk sebab meeting tak ada kuih muih, ada yang menghentam meja kerana tak setuju dan yang lukis lukis gambar kartun sewaktu meeting di jalankan mungkin kerana bosan ataupun tiada watak penting. Ada juga sewaktu meeting yang melihat mana yang seksi dan yang lawa, agenda meeting lain cerita.
Ada yang terlalu sibuk . Masuk , keluar, masuk, keluar sewaktu meeting di jalankan.

Kadang kadang waktu meeting terlalu lama tetapi selepas meeting apa pun tak jalan. Kadang kadang di dalam satu syarikat tu, terlalu banyak sangat meeting. Ada pegawai kekadang kerja nya dari pagi sampai ke petang asyik meeting sahaja. Lepas habis satu meeting masuk meeting lain.

Apakah sebenarnya purpose meeting ? Untuk berbincang, memahami , bersetuju dan melaksanakan. Lagi lama duduk dalam meeting lagi banyak benda yang tak jalan. Improvement is not for writing , talking but it has to be implemented. Lama tak apa janji ada results.

Apa pun kata Masaaki Imai pakar Kaizen,
3 Evils of meeting:

- Meet but don't discuss, - Discuss But Don't Decide, - Decide But Don't do.
Therefore, meeting must have results and the results must be executed.

Encik Azaman, tergelak saya baca komen you dalam parking meter, ha ha ha. Penyanyi juga harus move foward ya. Mungkin dia di tegur kot. Entri parking meter ni, Masterji tengah dapat idea bila parking kat satu tempat minggu lepas . Nampak banyak sangat parking meter.

Pn Noor Jahan, saya tergelak dengar perkataan langsing. Ha ha ha. Satu kerana exercise, kedua kerana kurang tidur. Ya ayat biasa saya pada student saya, "pi minum petrol.". Depa suka dan saya pun suka. Thank you for your comment. Semalam dah masukkan lagu ya. Yes tiap tiap pagi saya exercise. Push up nanti satu hari entri saya cerita pasal exercise cara Masterji. Penting kerana business environment sekarang is getting severe than before, knowledge sahaja tak mencukupi, stamina juga di perlukan.

The One, apa yang anda cakap benar. Asyik nak duduk bawah stage tepuk tangan untuk orang naik stage. Bila diri sendiri nak naik stage tak tau. Ada yang duduk dan bila tengok orang lain naik stage dia fikir untuk naik juga satu hari nanti dan juga ada yang sekadar menengok sahaja. Benda macam ni pun bagus juga di jadikan target kan. Thank you.

Apa kata kita berhibur dengan Stand By Me, lagu yang kadang saya prepare untuk stand by kalau kena paksa menyanyi kat mana mana event. Tapi priority tentu lagu Jamal atau Hindi lah.....


Friday, December 10, 2010

Daddy and Mummy...

Masih ingat Ag Gale Lag Ja? Cerita Hindi yang membuat setiap bapa memikirkan betapa penting nya kasih seorang bapa pada anaknya. Betapa pentingnya fitrah seorang bapa pada anaknya.

Mungkin ramai masih ingat bagaimana Shahshi Kapoor dalam filem berkenaan berkelana dan membesarkan seorang anak yang cacat. Filem berkenaan sarat dengan pengajaran dan juga lagu lagu yang boom pada ketika itu. Malah sehingga kini, lagu lagu berkenaan masih lagi di minati.

Pernah dengar perkataan Stanford? Mungkin pernah. How About Stanford University? Stanford University di asaskan oleh seorang bapa yang bernama Leland Stanford khas untuk anaknya, Leland JR. Fitrah seorang bapa. Kasih seorang bapa pada anaknya. Pengabdian sejati. Anaknya meninggal dunia ketika berumur 15 tahun. Masih belajar ketika itu.

Akibat kesedihan dan rasa kehilangan yang amat sangat, Sepasang suami isteri, Leland dan isteri nya memikirkan sesuatu:

"Within weeks of his death, the Stanford's decided that, because they no longer could do anything for their own child, "The Children of California shall be our children". They quickly set about to find a lasting way to memorialize their beloved son. ".
Mendengar desas desus , sepasang suami isteri ini, sampai ke tahap berjumpa dengasn Harvard President Charles W.Eliot ketika itu untuk merealisasikan impian mereka.
Dan impian mereka terlaksana. Satu kenangan untuk anaknya.

Kadang kadang kalau kita tak boleh jadi an extraordinary leader di tempat kerja, belajarlah menjadi sekurang kurangnya menjadi bapa atau ibu yang extraordinary!

Benar, sayang anak di tangan-tangankan, tetapi kekadang buah tangan yang bermakna juga penting untuk mereka.

Malah sokongan kita pada seorang anak akan membuatkan mereka rasa kuat dan gagah walaupun mereka kurang upaya.

Akhbar Metro hari ini membuatkan saya belajar sesuatu. Seorang ibu sanggup bersusah payah menjaga anaknya supaya beliau dapat belajar dan cemerlang seperti orang lain. Siti Hawa Apandi, seorang penuntut di Fakulti Sistem Komputer dan Kejuruteraan Perisian Universiti Malaysia Pahang berjaya menjadi graduan seperti insan lain walaupun beliau duduk di atas kerusi roda. Selama tiga tahun ibunya bersama dengan beliau dan membantunya. Siti Hawa tidak mungkin bergelar graduan tanpa pengorbanan ibunya.
" Jika bukan ibu, siapa lagi yang hendak angkat saya ke bilik mandi, ke tandas, menukar pakaian, sediakan makanan , dan menolak saya ke kuliah dan membantu perkara perkara lain". Kata beliau.
Siti Hawa penghidap penyakit Spinal Muscular Atrophy. Tahap dua yang melemahkan urat saraf.

Kata ibunya;
"Sebab itu, apabila dia berjaya memasuki UMP, saya nekad berada di sisinya kerana mahu membuktikan kecacatan bukan halangan".


Therefore, if you can't be the world leader, you still have the chances to make your child to be one. Never say no!

Pn Noor Jahan, thank you for your comment dalam entri Bionic Woman. Minat juga pada Six Dollar Man ya. Lee Majors atau Steve Austin.

Terima kasih atas sokongan pada adik dan saya.

Adik beradik harus bekerjasama antara satu sama lain. Sekarang adik saya membantu saya. Hidup di hutan batu ni yang penuh dengan cabaran dan kesulitan, naluri kemanusiaan seorang abang harus cemerlang dan antenanya harus peka. Terutama lagi kalau adik kita perempuan. Menang sorak kampung tergadai. Sanggup berperang dan membunuh beratus ratus musuh untuk mempertahankan negara tetapi ahli keluarga sendiri terbunuh. Benar kita menang dan di julang tetapi dalaman kita hancur. Dua dua a. Menjadi seorang abang tiada beza dengan menjadi seorang bapa.

Hah semalam ada minta lagu kan, "menuju ke puncak"... akademi fantasia. Ok hari ini saya sertakan. Thank you.
Mari kita dan semua para pembaca , ayuh menuju ke puncak kejayaan. Pecahkan pagar yang mengawal kita, tembusi siling yang memerangkap kita dan jangan jadi Parking Meter!


Wednesday, December 8, 2010

Parking Meter


Salam hormat untuk semua pembaca. Kita mesti gembira pada hari ini, dan hari hari yang akan datang. Kita mesti. Kita mesti ceriakan diri kita, isteri kita, anak anak kita dan juga rakan rakan kita. Kalau boleh Bos kita sekali. Nasib baik dapat lah extra bonus nanti. Ha ha ha.

Hidup memang banyak problem. Apa pun kita jangan murung selalu. Ketawa selalu boleh buat wajah kita nampak muda. Pagi ni, seperti biasa , selepas bangun tidur saya akan berdiri dan berlari setempat untuk satu minit. Lepas tu push up sepuluh kali. Pagi ini, sewaktu pumping (tekan tubi ) isteri saya lalu di depan saya untuk meletakkan baju yang baru di gosok rapi. Sewaktu dia melintas di hadapan saya, saya sebut kuat kuat sewaktu push up...130,131, 132..sambil mata menjeling beliau , kononnya saya sudah melaksanakan tekan tubi sampai beratus kali pada hal baru 5 kali. Ha ha ha. Dia kata , "kenapa tak sebut 400 atau 500 kali" Kami sama sama ketawa.

Sewaktu melangkah keluar , terima ucapan terima kasih dari isteri kerana buat dia ketawa pagi ini. " Tengkiu..esok bersenam sampai 700 kali pulak ya..." ha ha ha . ketawa lagi. Mulakan hari anda dengan penuh keceriaan.

Selamat menyambut Maal Hijrah. ayuh kita, bak kata Abang Nasruddin dalam komen entri Echo, "marilah melakukan perkara yang baik baik berbanding tahun lepas, tidak rugi dan tak memerlukan modal yang banyak". Brader Nas, very good. Benar kata Brader Nas. Thank you Brader. Komen yang Brader bagi tu, banyak dan semua nya bagus. Perbuatan kita kadang di bayar secara Cash. Benar. Brader Nas, please go on with more effective sharings. We welcome you.

Hidup juga ada konsep KPI dan Balance Scorecard. Key Performance indicator bukan lah konsep di tempat kerja sahaja. Malah dalam kehidupan sendiri, kita juga telah di berikan KPI yang harus di capai. Capai lah KPI kehidupan kita dengan melebihi average point dan pada skala yang tertinggi sekali. Begitu juga Balance Scorecard. Kita juga ada scorecard. Penuh kan scorecard kita dengan perbuatan yang bermakna dan mulia.

Hijrah lah pada rutin kehidupan baru. Yang lebih baik, lebih beretika dan penuh kejayaan. Take action for your life. Take action to make life better . Move a bit more exra than where you are now. Take a few more steps foward and Years after years, where are we? Static in the same position? Same levels of difficulties? Stand still like a parking meter?. Just there and waiting. Static.

" A Parking Meter reminds us that we lose money standing still"
- Bert Krose.

Therefore don't stand still. Your income will just be as it is. Start to begin something. Plan and move.

Dalam kehidupan , there is 3 types of people,
- People who make things happened. - People who witness things happened. - And People who don't know what happened.
Be the first one. Make things. Do something, Create something even small achievements or small jobs.
"If you do the little jobs well, the big ones will tend to be yours later".

Kalau tak percaya , cari mana mana kenalan yang sudah pencen dan masih hidup dalam keadaan daif. Tanya mereka, kalau sekali lagi di berikan peluang untuk kembali muda dan berjaya apa yang akan mereka buat, sure the answer will be ...."Many things". Having to say that, perhaps you still got time now. Your re still young, strong and healthy therefore why don't you give the best shot to change!

So, every time you see a parking meter, tell something to your self, It's not me and I won't be like that parking meter".

Thank you for comments in Echo and also Bionic Woman.
Entri echo punyai banyak komen sms dan juga di entri. Apa yang kita buat itu lah pantulan nya. Kadang tingkah laku anak anak kita adalah pantulan kepada tingkah laku kita sebagai Ibu Bapa. Thank you Pn Noor Jahan.

Again, don't stand still. Do something. Move one step forward.

Tuesday, December 7, 2010

HERE I AM :Bionic Woman

Masih ingat kah anda pada Lindsay Wagner atau nama watak nya Jaime Sommers dalam rancangan hebat satu ketika dulu, The Bionic Woman. Tahun 70an. Rancangan kegemaran Masterji. Oscar Golman make her strong and great.

Mungkin ada diantara pembaca generasi baru yang tak pernah tengok rancangan ini. It's ok, nanti boleh refer kat wesite mana mana.

Baru baru ini, akhbar Metro melaporkan kita punyai seorang Jaguh, Bionic Woman, Badang Wanita , dan keratan akhbar kata. Wanita Gagah! Hebat beliau.


Seorang wanita, Azizah Mohd di nobatkan sebagai Juara wanita dalam pertanding angkat berat beras anjuran Bernas.

Beliau seorang peniaga minuman di tapak Maha 2010. Berumur 45 bertahun dan berjaya angkat beras selama 80 kilogram. Tanpa pengalaman , tanpa persiapan. Itulah dikatakan kalau ada hati semua boleh jadi.

Pn Azizah berjaya menempatkan imej kaum wanita yang competitive. Beliau juga berjaya dalam pertandingan meneka jumlah beras. Double success. Ini yang kita mahu. Double success dan bukan Double Jeopardy.

80KG beras bukan ringan ya. Sebab Masterji exercise angkat berat maka saya tahu berat nya bagaimana. Cemerlang Pn Azizah.

Pada Encik Nasruddin, thank you for your comment. Yes I will be back to see you all again. This time we make it more petrol drinking sharing, ha ha ha. Anyway, saya puji semangat Abang kerana sanggup datang kelas untuk belajar. Umur bukan penghalang kan. Sampai kan salam saya pada yang lain dalam geng coconut. I dah prepare thousand and one questions untuk di soal ,,,,...ha ha ha. Miss you all.

Pada Encik Azaman, thank you for calling. Maaf tak dapat jumpa Ahad tu di Shah Alam. Ada training. Gembira dengar suara Encik Azaman. Lain kali kita minum teh tarik.

Pada Pn. Norjahan. Thank you for your time hari ini. Gembira dapat berjumpa dan berbual. Adik saya kata...betul lah Cik Fame....., My sister is now helping me out for training programs. Tak cukup tangan. Both , me and her belajar banyak perkara dalam pertemuan kita hari ini. Thank you from me and my sister.

Masterji menutup lebaran minggu lepas dengan gembira pada hujung minggu dan membuka lebaran minggu ini pada hari isnin dengan bermakna dan penuh kegembiraan. Kita harus tutup setiap hari dengan perasaan gembira dan sihat.
Tutup dan buka hari kita dengan rasa syukur dan hadiah kan senyuman untuk diri anda sendiri!

Minggu lepas Masterji dan seorang rakan mengajar di sebuah printing company. Amat menghiburkan. Mereka gembira. Kata salah seorang peserta, banyak everlasting words yang dia dengar. Thank you. Lagi kuat orang puji, kita harus rasa lebih takut. Kadang success make us arrogant and complacent. Apa pun thank you.

Thank you for everlasting words. Nice words.
Bila sebut perkataan everlasting love ni, teringat Gerard Joling, merdu betul suara nya.
Jom kita berhibur dengan Gerard Joling dan I love you all....

Everlasting Love.

Sunday, December 5, 2010

Echo

Seorang bapa berjalan bersama anak lelaki nya di kawasan pergunungan. Hanya mereka berdua sahaja. Mesra.
Tiba tiba , anak lelaki nya terjatuh dan menjerit, Aduhhhhhh....hhhhhh.

Kedengaran gema menjawap , Aduhhhhh...hhhh. Bunyi echo.
Budak berkenaan hairan dan bertanya seraya menjerit " Siapa kauuuuuuu. .."?
Budak itu menerima jawapannya "Siapa kauuuuuuu..."

Budak itu makin hairan dan sedikit marah lantas dia menjerit lagi "Hoi bodoh, siapa kau hahhhhhhhhhhh" ?
Budak itu menerima jawapannya "Hoi bodoh, siapa kau hahhhhhhhhhhh"

Budak itu bertambah keliru dan pelik. Wajah marah dan ketakutan mula terpancar. " Apa tu Babah"? Tanyanya pada bapanya.

Bapanya tersenyum melihat anaknya. "Ok, sekarang , berikan perhatian mu wahai anak ku "...
Bapanya pula menjerit " Aku kagum dengan kauuuuuu"
Gema menjawap "Aku kagum dengan kauuuuuu".
Anak tadi sudah mula mengorakkan senyum.

Bapanya menjerit sekali lagi " Kau lah juaraaaaa.."
Gema menjawap "Kau lah juaraaaaa....."

Anak tadi mula gembira dan terasa bangga tetapi masih belum memahami konsep gema itu. "Err..Babah best nya , tapi.."

Bapa tadi memahami raut wajah anak nya. Dan di terangkan;
"Ini di panggil Echo wahai anak ku atau gema "..."Ini lah kehidupan,...Apa yang kita cakap dan kita buat akan akan kembali pada kita ,. ...Tindakan kita mencorak kan kehidupan kita , anak ku." Terang Bapa tersebut.


Hah! Jelas bukan para pembaca. U get what U give kata Scorpions.
"Your life is not a coincidence: It's reflection of you! If you'd like to know who is responsible for the majority of your troubles, take a look in the mirror and if you'd like to know who is responsible for your sucess , do the same."

So kita akan lihat diri kita dalam cermin tu. Pencetus masalah pun kita, pencapai kejayaan pun kita. Maka pilih lah yang terbaik.

Apa yang kita buat itu lah pulangannya. Baik dapat baik , jahat dapat jahat. Kalau buat jahat, kadang bayar semula pada kita dan kadang kadang bukan kita. Tetapi, anak anak kita, cucu kita atau generasi kita yang seterus nya. Itu lebih pedih. Kalau masih sihat mungkin boleh bantu, tetapi kalau tengah terlantar di katil hospital, Kita dapat tengok aje lah, sambil berlinangan airmata.

Terima kasih untuk semua komen komen yang di berikan. Ha ha ha, kisah gagak dan serigala mendapat banyak pujian dan feed back. Ya kita harus mentally strong. Jangan melatah. Itu di katakan mind game.

Encik Azaman, the one kata thank you. Banyak benda yang dia atau saya belajar. Sekarang The One dah jadi tok guru di sini. More or less saya juga kagum dengan pencapaian dia. Agaknya tengok mata Encik Azman sahaja dah cukup untuk buat kami terus berubah berubah berubah. Ha ha ha.

The One, benar apa yang anda kongsikan, dalam entri Ur Order Please Sir, Budi bahasa bisa membuatkan kita berjaya.

Pn Noor Jahan, senang hati dah saya tengok komen dalam entri. Dok risau lama tak dengar berita. Thank you.
Betul, kadang kadang ada juga masa nya macam kita hampir nak jadi gagak tersebut. Duduk HR ni, banyak dugaan.
Pasal kedai Mamak tu, saya sendiri pun terfikir juga. Lagi lagi kalau kita bekerja dengan syarikat Jepun. Memang setiap hari di latih buat kerja laju, jalan laju, semua nya kena cepat.

Apa pun jangan lupa Entri Echo ya.

Deep Purple kata..." all my life... I am the Echo of your past , I am returning the echo of a point in time...." , Perfect Strangers.

Thursday, December 2, 2010

Crow


Satu perkara penting yang saya belajar dari seorang rakan lawyer, my personal Guru. He's given me a personal coaching. It takes almost a years to finish the tuition. Thanks buddy.HR Manager sometimes a prime target therefore.

Suatu hari seekor gagak hinggap di atas ranting sebatang pokok.Di paruhnya ada seketul daging yang besar yang di gigit kemas. Sementara itu, seekor serigala sedang memerhati tanpa berkedip matanya, mengimpikan daging yang sedang di berada di paruh gagak.
Kata serigala " hey gagak, walaupun banyak haiwan lain yang mengatakan kau punya suara yang paling kuat di awan berbanding burung-burung yang lain tapi aku langsung tak percaya. Aku rasa suara kaulah yang paling perlahan."
Serigala cuba memprovokasi si gagak.
Sambung serigala lagi,dalam nada mencabar, "jika betul suara kau kuat, cuba kau tunjukkan pada aku sekarang."
Gagak berkenaan mula melenting, maruahnya terasa di cabar-cabar. Akibat malu dan geram, gagak pun mula bersuara tanpa dia sedar daging yang sedang di gigitnya itu akan terjatuh bila saja dia membuka mulut/paruhnya.
Sebaik saja mula bersuara, daging itu pun terjatuh.
Serigala yang berada di bawah pokok tadi segera menyambar daging yang sudah terjatuh ke tanah dan terus hilang di sebalik semak samun.

Pengajarannya di sini, anda harus bijak mengawal dari menjadi mangsa provokasi.Jangan mudah marah dan cepat melatah.Sekiranya seorang HR Manager atau mana-mana ketua jabatan melatah anda akan banyak di berikan kelebihan dan keuntungan percuma kepada musuh anda.
Dan sekiranya anda orang biasa lalu di provok untuk menaikkan kemarahan anda, jangan cepat melatah. Mungkin boleh sampai ke tahap memukul di tukang provok(provocateur) berkenaan tetapi pada pandangan orang lain, mereka hanya nampak luka atau kesan yang di tinggalkan akibat pukulan tersebut bukannya pada cerita anda atau bagaimana sakitnya hati anda akibat di provok.Seandainya anda seorang yang mempunyai gah nama(berpangkat), walau sekecil mana pun luka di tubuh orang yang di pukul itu, kesannya boleh membuatkan anda hilang pangkat, kehormatan dan kemungkinan hilang punca rezeki.
Dalam apa juga keadaan, cubalah tangani dengan bijak dan berakal.Jadikan si gagak tadi sebagai contoh.
Terima kasih kepada para pembaca yang terus menerus memberi sokongan dan komen yang bernas dan bijak.

Wednesday, December 1, 2010

Ur Order please Sir...


PJ. Disebuah Restoran Mamak.

Mengelamun sementara menunggu client. Ada discussion.Malam Isnin, jam 9. Client dari sebuah syarikat pembekal makanan. Nak minta pandangan program 5S dan lain lain. Setuju jumpa di kedai Mamak.

Selalu juga jumpa client di restoran Mamak. Waktu siang sibuk. Kadang di hotel atau pun pejabat mereka.

Duduk sahaja, seorang pekerja kedai tersebut hampiri meja Masterji, "ur order please sir". Dengan senyuman dan sudah siap dengan pen dan kertas. Laju jalannya. Saya memesan. "Teh tarik onu". ( Teh tarik satu ) masterji boleh bertutur dalam bahasa Tamil dan juga Hindi. Tidak lah tahap cemerlang tetapi bolehlah. Belajar dengan kawan kawan.

Bahasa dapat menghubungkan kita dengan yang lain. Dalam training berkebolehan dalam bahasa lain adalah kelebihan.

Cepat pekerja tadi bergerak. Datang semula menghantar air dengan pantas. Dan senyumannya masih jelas . "Thank you" kata saya. " Thank you " jawap dia. Ha ha ha. Geli hati pula Masterji.

Cara mereka mengambil order dan tugasan mencerminkan sikap kerja yang positif. Masterji tak maksudkan kedai lain tak bagus tetapi cuma ingin berkongsi contoh pada hari berkenaan.

Sementara menunggu client, saya menghisap rokok dan minum dulu. Staff tadi mencuit hati saya. Sopan dan nampak ceria mengambil order. Dia ingat Masterji orang kampung dia kot. Ha ha ha. Berat tu. Encik Azaman kalau baca ni jangan ketawa ya.

Sikap bekerjanya bagus. Menyedapkan hati pelanggan. Muka nya manis. Masterji perhatikan dia . Dia tak senang duduk. Dia cari kerja bukan tunggu kerja.

Teringat Masterji sewaktu Masterji belas tahun dahulu semasa bekerja di training department. Masa tu level clerk. Satu kenangan manis.

Bos ketika itu , Saito san. Iron Man. Samurai yang terbilang. Berhadapan dengannya boleh buat anda mahu pergi bilik air tetapi yang bagusnya anda akan belajar tak kurang dari 5 perkara baru setiap kali bertemu dia. Cuma kena sabar dan tahan telinga.

Saya belajar sesuatu. Bila dipanggil untuk di berikan tugas , bagaimana kita harus tunjukkan respon yang berkesan.

Kenapa harus berkesan? Supaya pemberi tugas akan melihat anda punyai etika kerja dan sikap kerja yang cemerlang. "People may forget your results but not your attitude, Lafisan". Katanya.

"When you go to lestolant(restaurant ) for dinner, what do you expect flom (from) the waiter?" Tanya nya pada saya. "Err... good service" jawap saya terkial kial.

"Be specific Lafisan"

"Good communication skills" saya tembak.

"Lafisan, a good waiter will capture the heart of the customer first before capturing foods order" Kata dia. Wow!

"Oh...I see"..., jawapan yang termampu saya berikan.

"How to?", Tanyanya. " For instant, if the waiter, greet you, welcome you and also very happy face how do take it" Dia tanya how to dan dia jawap sendiri.

"Yes, I will be very happy". Jawap saya. sedikit confident sebab jawapan dia dah berikan. Ha ha ha.

"If you call your subordinate to give a job lequest(request) and your subordinate follow the same attitude like the waiter, how your feeling and implession(impression) as a Boss?'' Dia tanya saya.

"I will feel happy and feel good working relationship" Jawap saya.

"Vely(very) good but what is your implession (impression) to your subordinate" Dia puji dan soal lagi.

" I think he or she is a good subordinate ". Saya semakin berani dan yakin menjawap.

" Will you , always want to work and request to that subordinate?'' dia tanya saya lagi.

"Sure, I will and feel happy" Saya jawap lagi. Masih bernafas.

" Vely(very) good Lafisan., please teach this point to other members in our company and please practice for your next Boss, if I go back Japan". Kata dan pesannya. " For sure, you will continuously , seen positive by your boss". Tambah beliau.

"And , there is two types of subordinate when Boss lequest ( Request ) job., One is positive and always thinking, for learning and later progress and the 2nd one, always no positive face implession ( impression ) and thingking way."Dia terus mengajar.

" The first one always thinking job request is progress and the 2nd one will take it as no relax". Terus dia berikan penjelasan.

"The 2nd one may lost many opportunity". Dia tekankan. "And if he become waiter, No thank you to the restaurant , only one time coming" Dia berikan point terakhir yang paling berkesan.


Therefore:

Pekerja yang baik , bila dipanggil akan:

1. Tersenyum menandakan anda dalam kawalan dan sudah bersedia.

2. Memastikan raut wajah yang mahu mendengar dan tidak nampak marah atau asyik confius sahaja.

3. Mengambil pen dan menulis apa yang diberitahu.

4. Bertanya dengan sikap yang ingin belajar perihal perkara yang tidak kita fahami.

5. Mengucapkan ribuan terima kasih selepas mendapat permintaan kerja.

Gaji memang di bayar tetapi attitude yang baik akan berikan jalan yang lebih cerah untuk masa depan kita. Kita akan dapat gaji, dirujuk selalu dan yang paling penting, kita berada dalam kotak pemikiran mereka setiap masa.

Lima perkara di atas tidak memerlukan modal yang besar untuk melaksana kan nya.

Bak kata peribahasa Melayu, budi bahasa dikenang jua.

Setengah jam kemudian, client Masterji pun sampai. Seorang lelaki dan seorang wanita. Training Manager dan Executive. Terperanjat Masterji, ingatkan Nora Danish yang datang. Sama iras nya. Nice to see you Cik Wan and Mr Zul.

Waiter tadi menghampiri dan mengambil order. Masih dengan sikap yang sama. Saya teruskan perbincangan dan kami beredar selepas makan. Training Manager nya Encik Zul, mempunyai kemahiran yang mendalam perihal Domestic Inquiry. Masterji terangkan apa itu organization change.

Terima kasih untuk komen entri Ops.., dan juga Encik Azaman. Ya benar, adalah responsibility Bos untuk mengajar. Kalau tak boleh juga dan baru lah kita gunakan approach lain pada non performer.Tentang offer tu, ya nanti saya fikirkan. Tetapi training sudah sebati dalam jiwa saya. Dunia HR ni, antara Gun and Rosses.

Ya kalau tiada option, Masterji kembali bertugas. Apa pun thank you sifu. Kat Johor boleh tak? Ha ha ha.

Pulang hari itu, pasang CD salah satu lagu rancak sedikit, pasal mata dah mengantuk

Slam, Kembali Merindu. Trainer , trainer juga tetapi kadang kena rehat kan otak.

Tuesday, November 30, 2010

Opss...!!!!

"Wise Men speak because they have something to say;Fools because they have to say something".
- Plato.

Therefore think before we speak.

Salam kepada semua pembaca dan peminat. Selamat datang ke Blog Masterji untuk pengikut baru Didot. Selamat datang ya. Harap dapat berkongsi pengetahuan. Kalau tak silap saya nama Cik , Nurhidayah kan? Saya sempat melihat blog yang saudari sertakan. Bagus. Banyak ciri ciri mengajar manusia kebaikan.

Seperti ayat yang saya selalu gunakan dalam program motivasi saya, 2 things that people may gain from us, knowledge to heaven or journey to hell. Welcome Cik Nurhidayah. thank you for joining.

Pada Cik Fame kita Pn Noor Jahan, lama benar kita tak bertemu. Cuma di dalam entri dan telefon. Harap sihat dan terus maju. Minggu lepas saya ke satu kilang dekat dengan syarikat Pn, Felda something something, untuk buat program safety.Soalan berkenaan dengan lawatan ke tempat Pn Norsiah tu, mungkin boleh tetapi selepas mereka habiskan project 5S mereka. Sekarang tengah start. Thank you for being consistent in giving comments and became another Masterji in Masterji's blog. Thank you.

Masterji yang lain tu , Encik Azaman, The One dan Sonia sibuk kot? Anyway thank you.

Abang Nasruddin dari Coconut geng, apa khabar, dah habis periksa ke? Amacam result? Harap lulus ya. Bagaimana perasaan sekarang? Tentu dah belajar lebih banyak lagi kan. Takpa , the more knowledge you have , bigger rice bowl , you'll get. Masih dengan kasut putih, aiseymen, hebat kalau macam tu.

To my friend Jack Separuh, ha ha ha, berasap ya, dengar Masterji kena tarik naik pentas. What to do my friend, only the best man wins! Ha ha ha. Tambah berasap lagi lah tu. Jack anyway thank you for calling. Keluar sahaja entri Mountain Top ada komen untuk Jack, dia pun terus call. Yes, sekarang new school. Tak ada misai boleh jadi trainer juga, Dia kata dia pun nak tukar pakai yang palsu punya dan boleh buka atau pakai berdasarkan situasi semasa and the demand. Ha ha ha, Jack, thank you. Make me laugh.

Pada yang hantar sms untuk dua entri pada hujung minggu lepas, thank you. Casino Royale dan Mountain Top.

Monday, November 29, 2010

Mountain Top


Salam hormat pada semua pembaca yang dihormati. Terima kasih untuk semua komen yang diberikan. Ada yang tertarik dengan entri Model. UTEM Melaka.

Ya benar, mereka berjaya sampai ke tahap tu. Boleh , tiada masalah, schedule Masterji tahun 2011 belum padat lagi. 5S adalah kunci bagi semua latihan lain. Organization change adalah 5S, Leadership measurement juga 5S, training effectiveness juga 5S, KPI Effectiveness juga menerusi 5S, quality juga adalah 5S, teamwork jangan cerita dah tentu 5S. Motivasi juga paling banyak dalam 5S.

Pendek kata 5S ada semua! Complete package. Jangan membazir wang anda untuk latihan yang tak nampak hasil! Training mesti ada impact dan R.O.I.

Hari ini, Masterji nak cerita pasal Mountain Top. Apa tu? Few days ago, I had been invited to a dinner conference. A friend of mine , called me for a 45 minutes talk on Leadership Effectiveness. Dinner berkenaan di adakan di sebuah Hotel di KL. Lebih kurang 150 pekerja yang hadir , dari penyelia sampai ke Managing Director. Semua key person sahaja. 50% Key Female staffs and 50% Key male staffs.

The purpose of the talk is to inspire their leaders to move foward as their sales increases suddenly and strongly.

Masterji present satu slide sahaja. Slide di atas. Orang panjat gunung. Way to the top! Mountain Top!
Masterji cakap 3 perkara:

1. The Right Mindset of Leadership :
Leadership is not a popularity contest, Being a leader isn't about being liked , It's about doing what is right!
So many leaders are afraid of conflict, public opinions, though decisions, shaking the boats, making new waves even is very important for business survival.

They have deep-seated need to be popular and cherished.
Let the underperformers, know they are not performing, tell your superstar how much you love them. Don't kill 80% performers because of worrying to much in how the 20% non performers feelings. Leadership is a balance between being tender yet though, compassionate yet courages,friendly yet firm! Critics are everywhere even you great or failures.All successful people and leaders was initially laughed at but now they are revered! And many leaders who seek to make popular are burried deeply! They win the hearts of millions but country becomes poverty!

Therefore Leadership is about doing the right thing and not doing the poupular thing. Like what you see in the displayed slides, towards to mountain top, we need a leader who can later visualize the know how and to be further share with others. A Leader that seek for popularity will keep the know how only to them and by sharing it , will make them lost the popularity to the next person.

2. Say bye bye to Administrator and Welcome Leaders!
There is 2 types of managers. Administrator and Innovators. Administrator is just following and maintaning what has been produced and set by the previous managers even circumstances demanded for a change! Leaders, make changes always to break a new records! Always creative ! Always has something new! Rich with extraordinary assignments!

Looking into the slides , it is very clear that to reach the mountaintop you'll have a lot of barriers! If you are an administrator don't ever dream to reach the top even half of it, but leaders will! Administrator will take barriers as impossible assignments but leaders will take impossible as possible! They remove barriers, they make staircase for the next person to climb, they think of how to do it not how it won't , they seek for solutions and not problems and they walk extra miles!

3. Grow leaders Fast and Build them stronger.
Develop a culture of leadership. Today's conference is very super right decisions! Give a big clap to your CEO! As I mentioned earlier , Leadership is about doing the right things and he had done it today. Making the next leader becomes a real leaders and fits in well in what am going to say in this point no 3. Congratulations! A leadership culture is one where everyone thinks like an owner, problem solver, proactive, like a CEO!. This means they focus more on solutions rather problems, they make business goes on well to meet customers demand even resources are limited, even surrounded with difficulties, even working hours has ended, even sales are low but they make good marginal profits. Ladies and gentlements, I had once attended interview for promotions to Assistant Manager post in my former workplace. The panels of interviewers were all top management peoples. One million question asked to a few of us. One by one should answer in rotation. Various answers given. The questions were , what is important for our company future?

They suggested contributions from their respective workplace are important for futures survivals. Most of the answers is on basis of product, system and technology. The last person were me. I am nervous. I had prepared something a night before but after hearing from others I were a bit scared that my answers will be wrong. Anyway I need to speak or otherwise good bye to the post!. My reply were very short and simple. I told them that we need to build leaders and to make them strong in leadership practices. Quated an example" We may purchase the best aeroplane but it will be nothing if we have useless pilot", ... and "Business are not consistent, therefore we need leaders who can lead while climbing and we need leaders who can turn around while hitting the bottoms". That was my reply. Thenafter my answers were used as the most prominent and excellence example pertaining to that question. "Yes, that is what we need to do, like what Mr Rafi says"...my CEO commented. I was shocked and of course happy. It was setting standards answer.

So ladies and gentlements,:
Therefore build the right pilots and make it fast! Building leadership thinking and qualities will not be necessary to promote everyone to become Managers. They may have small functions but with leadership in mind and practices!

I finished the talk and went down back to my chair. A very big plause I had received. The CEO of the company had immediately go to the stage and told the rest, The best and straight to the brain leadership speech. Thank you Mr Rafi.

Syukur . Saya berjaya pada malam itu.

Mereka gembira. Rakan saya ucapkan terimakasih . Saya rasa berbaloi. Saya berjaya menyalurkan benda baik pada orang.

Dan dalam dinner berkenaan ada acara stage show dari internal performers mereka. Saya kena tarik menari bersama salah seorang dari performers mereka. Memang malu. Muka merah padam tetapi apa nak buat. Sekejap sahaja dan saya ketawa terbahak bahak. Apa nak buat, salah satu ujian VIP kalau attend mana mana dinner.Cuma kita jangan berlebih dan lupa diri sudah.

Kalau Jack Separuh tengok, mesti dia berasap! Ha ha , Jack my friend. Jack, macam mana ni, tak ada misai macam Magnum PI pun kena tarik naik stage. ha ha ha. Jack selalu usik saya kata tak ada misai tak boleh jadi Trainer.
Sekarang ni, New school kot Jack. Nanti kita minum lagi ya Jack. ha ha ha.

Lagu nya pun sedap. Bosanova dari Wan.